شرکت استاک پیشرو سازه

قیمت اجرای سازه فضاکار

استعلام قیمت و عوامل موثر بر قیمت سازه فضایی

فهرست مطالب

قیمت سازه فضایی

قیمت سازه فضاکار

قیمت سازه فضایی همواره یکی از مهم‌ترین دغدغه‌ها برای ساخت سقف بوده است. قبل از بررسی قیمت سازه فضاکار و عوامل موثر در قیمت این اطمینان را به شما می‌دهیم که قیمت تمام شده سازه فضاکار نسبت به دیگر روش‌های ساخت سقف کمتر است. پس اگر برای انتخاب روش ساخت سقف، هزینه ساخت از اولویت‌های اصلی شماست، سازه فضاکار بهترین انتخاب برای شما می‌تواند باشد.

 

هزینه تولید و نصب سازه فضایی، پس از طراحی نقشه توسط مهندسین در نرم‌افزار، به صورت دقیق محاسبه می‌شود. هزینه نصب و اجرای سازه به عوامل متعددی بستگی دارد که در این مقاله آن‌ها را بررسی خواهیم کرد. عواملی مانند:

  • ابعاد سازه
  • نوع متریال مصرفی
  • منطقه اجرای سازه
  • بارهای خاص
  • فرم سازه
  • و …

از مهم‌ترین عوامل در تعیین قیمت است. در ادامه مهم‌ترین عوامل موثر در قیمت سازه فضاکار را بررسی خواهیم کرد.

عوامل تعیین قیمت سازه فضایی

 ۹ عامل مهم و اساسی تعیین کننده قیمت سازه فضایی است. این عوامل عبارتند از:

۱- تاثیر ابعاد سازه در قیمت سازه فضایی

ابعاد سازه فضاکار را می‌توان از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار در قیمت سازه فضایی دانست زیرا در مقدار مصالح مورد نیاز، نیروی مورد نیاز برای ساخت و حتی مدت ساخت و ساز تاثیر دارد. یکی از مزایای سازه فضایی سازگاری آن است. زیرا حتی برای سازه هایی با دهانه بسیار بزرگ یا ارتفاع زیاد روش اجرای آن متفاوت است. نصاب سازه فضاکار آزاد است از هر روشی که مناسب شرایط است استفاده کند. معماران و مهندسین سازه با بررسی دقیق عوامل بهترین روش نصب را انتخاب می‌کنند.

منظور از ابعاد سازه، دهانه سازه، طول سازه و ارتفاع ستون‌ها است. ابعاد سازه فضایی هم طراحی سازه فضایی را تحت تاثیر قرار می‌دهد هم روی قیمت سازه موثر است.

۲- نقش نوع متریال مصرفی در قیمت سقف سازه فضاکار

برای تولید سازه فضاکار می‌توان از لوله گالوانیزه  و یا لوله با رنگ الکترواستاتیک استفاده نمود. انتخاب هر یک از این دو وابسته به شرایط آب و هوایی منطقه و درخواست کارفرما است.  این که از کدام یک از این متریال برای تولید سازه فضاکار استفاده شود می‌تواند قیمت تمام شده سازه فضایی را کم یا زیاد کند.

۳- تاثیر منطقه جغرافیایی اجرای سازه فضایی بر روی قیمت

یکی از عواملی که در قیمت سازه فضاکار شاید کمتر به چشم بیاید منطقه اجرای سازه فضاکار است. هر منطقه شرایط آب و هوایی خاص خود را دارد. یک منطقه برف و باران زیاد می‌بارد، یک منطقه زلزله خیز است یک منطقه باد و طوفان زیادی دارد و … ساخت سازه فضاکار در همه این مناطق باید با توجه به شرایط آب و هوایی صورت گیرد زیرا شرایط آب و هوایی مانند برف، باد، زلزله و … می‌تواند در بارهای وارد بر سازه موثر باشد و مهندسین پروژه لازم است تا تدابیر متفاوتی برای استحکام سازه درنظر بگیرند. از همین رو منطقه و محل نصب سازه فضایی می‌تواند روی قیمت سازه فضاکار موثر باشد.

۴- بارهای خاص نظیر نصب جرثقیل یا تجهیزات

نصب جرثقیل به خاطر بار اضافی که به سازه وارد می‌کند، روی قیمت سازه فضاکار تاثیر گذار است. اگر قصد نصب جرثقیل یا استفاده از تجهیزاتی که بار آن بر روی سازه فضایی تاثیرگذار است را دارید، قبل از طراحی سازه فضایی به کارشناسان ما اطلاع دهید تا در خلال طراحی، مد نظر قرار دهند.

۵- اثر ساختمان‌ها و سازه‌های اطراف در قیمت سازه فضایی

بررسی کامل منطقه و ساختمان های اطراف نیز اهمیت ویژه ای دارد. علاوه بر اینکه وجود درختان یا ساختمان های متعدد در اطراف سازه روی سرعت وزش باد و میزان بار وارد به سازه موثر است، هم بارگذاری و هم روش نصب را تحت تاثیر قرار می‌دهد . لذا ساختمان‌ها و درختان پیرامون سازه یکی از عوامل موثر در قیمت تمام شده سازه فضاکار است

۶- تاثیر فرم سازه بر قیمت تمام شده سازه فضاکار

سازه فضاکار را می‌توان در فرم‌های متنوعی طراحی و پیاده سازی کرد. مهم‌ترین فرم‌های سازه فضایی عبارتند از:

پیاده سازی هر کدام از این فرم‌ها نیاز به طراحی خاص و ملاحظات مهندسی مختص به خود است لذا قیمت تمام شده سازه فضایی برای هر کدام از این فرم‌ها متفاوت است. در حالت کلی فرم قوسی (چلیک) به علت باربری بهتر نسبت به دیگر فرم‌ها قیمت به صرفه‌تری دارد.

۷- تعداد و محل قرار گیری ستون‌ها

یکی دیگر از عول تعیین کننده قیمت سازه فضایی، تعداد ستون‌ها و محل قرار گیری آن‌هاست. با سازه‌ فضایی می‌توان دهانه بسیار بزرگ را با کمترین ستون مسقف کرد و این یکی از مهم‌ترین مزیت‌های سازه فضاکار نسبت به دیگر روش‌های ساخت سقف است. با این حال این که ستون‌ها به چه تعداد باشند و در کجا قرار بگیرند هم طراحی سازه را تحت تاثیر قرار می‌دهد و هم در قیمت موثر است.

سازه فضایی مدرسه علوی

۸- تاثیر نوع پوشش و قسمت‌های پوشش شده سازه فضایی در قیمت سازه فضاکار

برای سازه فضایی می‌توان از پوشش‌های متنوعی استفاده کرد. مهم‌ترین پوشش‌های سازه فضایی عبارتند از:

  • ساندویچ پنل
  • ورق گالوانیزه
  • شیشه
  • ورق UPVC
  • و …

هر کدام از این پوشش‌ها قیمت متفاوتی را برای قیمت تمام شده سازه فضایی رقم می‌زند. علاوه بر این نوع پوشش در بارهای وارد به سازه فضاکار از قبیل بار مرده و بار باد موثر است. از این رو نوع پوشش را می‌توان یکی مهم‌ترین پارامترهای تاثیرگذار در قیمت سازه فضایی دانست.

۹- اثر روش نصب در قیمت سازه فضاکار

سازه فضاکار را به روش‌های مختلفی می‌توان نصب کرد. به طور خلاصه سه روش برای اجرای سازه فضایی وجود دارد:

  1.  یکجا
  2. روش پنجه‌ای
  3. ترکیبی

جهت کسب اطلاعات بیشتر از جزئیات این سه روش می‌توانید به مقاله اجرای سازه فضاکار  مراجعه کنید.

انتخاب روش نصب خود تابعی از عوامل مختلف نظیر فرم سازه، امکانات موجود در منطقه، سازه‌ها و ساختمان‌های پیرامون و … است و در قیمت سازه فضاکار موثر است.

قیمت هر متر مربع سازه فضایی

همانطور که پیش از این دیدیم، عوامل متعددی می‌تواند قیمت سازه فضاکار را تحت الشعاع قرار دهد. اما برای یک پروژه معمولی در صورتی که فرم خاصی یا شرایط ویژه‌ای نداشته باشد، قیمت بین ۱ تا ۳ میلیون تومان به ازای هر متر مربع پیش‌بینی می‌شود.

هزینه ساخت سقف سازه فضایی برای پروژه من چقدر است؟

همان‌گونه که بیان شد عوامل معتددی در تعیین قیمت سازه فضایی موثر است. لذا نمی‌توان قیمت ثابت و معینی برای همه سازه‌ها ارائه داد. در صورتی که می‌خواهید حدود قیمت ساخت سازه برای پروژه خود را بدانید، با ما تماس بگیرید. متخصصین شرکت استاک پیشرو سازه با توجه به پروژه شما، قیمت دقیق را به شما ارائه خواهند داد.

جمع بندی

در این مقاله عوامل موثر در قیمت سازه فضایی را بررسی کردیم و دیدیم که هر عامل به چه میزان و چگونه قیمت سازه فضایی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. همه این عوامل و میزان اثرگذاریشان در قیمت تمام شده سازه فضاکار در جدول زیر نشان داده شده است.

میزان اثرگذاری روی قیمت عوامل موثر در قیمت ردیف
زیاد ابعاد سازه ۱
متوسط متریال مصرفی ۲
زیاد منطقه جغرافیایی ۳
متوسط بارهای خاص ۴
کم ساختمان‌ها و سازه‌های اطراف ۵
متوسط فرم سازه ۶
زیاد محل قرارگیری و تعداد ستون‌ها ۷
متوسط نوع پوشش ۸
متوسط روش نصب ۹

در مورد سازه فضایی بیشتر بدانید

سازه فضاکار چه مزایایی دارد؟

مزایای فراوان سازه فضایی نسبت به دیگر روش‌های ساخت سازه، موجب اقبال گسترده به این نوع سازه در دهه اخیر شده است. در ادامه مهم‌ترین مزایای سازه فضاکار را شرح خواهیم داد:

  • قیمت مقرون به صرفه

به دلایل متعددی از جمله قیمت پایین‌تر مصالح، سرعت در اجرا، میزان مصالح کمتر و … سازه فضاکار نسبت به دیگر روش‌ها، قیمت مقرون به صرفه‌تری دارد. این مورد را می‌توان یکی از تاثیرگذارترین عامل‌ها در انتخاب سازه فضایی برای ساخت سقف دانست. 

  • زیبایی منحصر به فرد

همانطور که می‌دانید، سازه فضایی را می‌توان در فرم‌های متنوعی اجرا کرد و همچنین از پوشش‌های مختلفی نیز برای پوشش سازه فضایی استفاده می‌شود. همین عوامل باعث شده تا سازه فضاکار، زیبایی چشم نوازی داشته باشد. وجود فرم‌های قوسی، سینوسی و گنبدی با پوشش‌هایی مانند شیشه یا ساندویچ پنل، یک سازه مدرن با زیبایی خاص را رقم خواهد زد

قیمت سازه فضاکار
  • وزن سبک و ایمنی بالا

یکی از مهم‌ترین پارامترهای یک سقف خوب که بتواند استاندارهای ایمنی را پاس کند، سبک بودن آن است. از آن‌جا سازه فضایی ساختار سه بعدی دارد و فضای میان المان‌های آن، فضای خالی است، وزن سبکی دارد و از لحاظ ایمنی در شرایطی مانند زلزله، از استاندارد ایمنی بالایی برخوردار است.

  • سرعت در نصب و اجرا

نسبت به دیگر سازه‌ها، سازه فضاکار سرعت نصب و اجرای بسیار بالاتری دارد. برای پروژه‌هایی که ساخت و تحویل سریع پروژه اهمیت دارد، سازه فضایی می‌تواند یک گزینه بسیار ایده‌آل باشد. علاوه بر این‌ها هر چه سرعت ساخت یک سازه بیشتر باشد، هزینه نیروی انسانی نیز کاهش می‌یابد و قیمت تمام شده سازه فضایی نیز کاهش خواهد یافت. از این رو این عامل یکی از عوامل به صرفه‌بودن قیمت سازه فضایی نیز محسوب می‌شود.

  • فرم‌های متنوع

سازه فضایی را می‌توان در فرم‌های متنوع از جمله فرم‌های : قوسی، تخت، گنبدی، هرم و یا هر فرم دلخواه دیگری پیاده سازی کرد. انتخاب فرم سازه به سلیقه کارفرما و شرایط پروژه بستگی دارد.

  • امکان دمونتاژ و مونتاژ مجدد

المان‌های سازه فضایی با پیچ و اسلیو به یکدیگر متصل می‌شوند. لذا در صورت لزوم به راحتی می‌توان آن‌ها را از هم جدا کرد و در مکان یا فرم دیگری دوباره اجرا کرد.

  • امکان استفاده از پوشش‌های مختلف

برای پوشش‌ سازه فضایی، بسته به شرایط پروژه از متریال‌های متنوعی می‌توان استفاده کرد. از جمله پوشش‌های رایج سازه فضایی می‌توان به ساندویچ پنل، ورق پلی کربنات، ورق UPVC، شیشه و … اشاره کرد.

سازه فضایی در چند مرحله اجرا می‌شود؟

به طور خلاصه سازه فضایی در ۸ مرحله اجرا می‌شود:

  1. ابتدا کارفرما باید یک اطلاعات اولیه را در اختیار شرکت سازه فضایی قرار دهد
  2. در مرحله دوم یک طراحی اولیه از سازه انجام می‌شود
  3. نقشه‌های اولیه به کارفرما ارائه می‌شود و تایید اولیه گرفته می‌شود
  4. سپس طراحی نهایی در نرم‌افزارهای مهندسی انجام می‌شود
  5. در مرحله بعد نقشه‌های تولید تهیه می‌شود
  6. در این مرحله اجزای سازه فضاکار شامل گوی و المان تولید می‌شوند
  7. مرحله بعد به اصطلاح بافت سازه فضاکار است
  8. در نهایت سازه فضاکار در محل مورد نظر نصب می‌شود

استعلام آنلاین قیمت اجرای سازه فضاکار

جهت استعلام قیمت سازه فضایی، فرم را پر کنید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند و قیمت را به شما اعلام کنند.

در صورتی که پروژه دارای بارهای خاص است یا محدودیت‌های پیرامونی دارد، آن را در توضیحات بیشتر ذکر نمایید.

چنانچه نقشه اتوکد یا پلانی از پروژه خود دارید آن را در همین فرم برای ما ارسال نمایید.

در صورتی که می‌خواهید هم‌اکنون هزینه ساخت سازه فضاکار خود را دریافت کنید می‌توانید با ما تماس بگیرید. کارشناسان ما پاسخگوی شما هستند.

2 پاسخ

  1. با سلام و احترام
    برای یک پروژه معمولی و در صورتی که فرم خاص یا شرایط خاصی وجود نداشته باشد، قیمت بین ۱ تا ۳ میلیون تومان به ازای هر متر مربع است. برای دریافت قیمت دقیق مشخصات پروژه خودتون رو برای کارشناسان ما ارسال بفرماییدد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4.1از5 - (8 امتیاز)