شرکت استاک پیشرو سازه

فهرست مطالب

سالن ورزشی با سازه فضاکار

ساخت سالن ورزشی به روش سازه فضاکار

اگر به دنبال طراحی یک مجموعه ورزشی یا ساخت سالن ورزشی هستید ، عوامل بسیاری ، مانند روند و متریال ساخت ، ساخت سقف سوله ورزشی و تعیین انواع ورزش هایی که مرکز شما میزبانی می کند و پی بردن به نیازهای کاربران شما، همگی در تصمیمات نهایی برای طراحی نقش دارند.

ساخت یک مجموعه ورزشی کار آسانی نیست. موارد زیادی وجود دارد که باید قبل از شروع ساخت و ساز به آنها توجه کنید.

در این مقاله به برخی از مهم ترین ملاحظاتی که باید در ساخت یک مجموعه ورزشی رعایت کنید، خواهیم پرداخت.

 

مراحل کلی ساخت سالن ورزشی

هنگامی که این مراحل به درستی انجام شود، می توان به کاربران، فضایی با کیفیت و سازنده ارائه داد. بنابراین، در اماکن ورزشی سرپوشیده ، افراد می توانند هر ورزشی را که می خواهند بدون آسیب انجام دهند.

استاندارد های اولیه ساخت سالن ورزشی

برخی استانداردها وجود دارند که باید در ساختار اولیه سوله ورزشی  مد نظر قرار گرفته بگیرند ، در ادامه به چند مورد مهم از  آن ها اشاره می کنیم.

  • میزان نور فضاهای ورزشی باید به گونه ای باشد که عمود بر دید ورزشکاران نبوده و شدت نور استاندارد در این مکان ها باید بین 600 تا 800 لوکس در ارتفاع یک متری سطح زمین باشد.
  • سقف سوله های ورزشی باید به رنگ روشن بوده و مقاوم در برابر رطوبت باشد. همچنین پنجره های سوله های ورزشی باید حداقل حدود 90 سانتیمتر ارتفاع داشته باشند.
  • درجه حرارت اماکن ورزشی باید همیشه بین 10 تا 22 درجه سانتیگراد حفظ شود.
  • تهویه مناسب برای سوله های ورزشی از مهم ترین نیازهای فضاهای ورزشی است. در سوله های با کاربری ورزشی یقینا فضاهای رختکن، اداری، انبار و سرویس های بهداشتی وجود دارند که نیاز هر کدام از این قسمت ها به تهویه با هم متفاوت است. به عنوان مثال هوای درون فضاهای اداری داخل سوله باید در هر ساعت 2 بار تعویض گردد؛ در صورتی که تهویه هوا برای فضاهای ورزشی در هر یک ساعت می بایست 3 بار انجام شود.
  • عایق کاری رطوبتی، صوتی و حرارتی می بایست در سوله هایی ورزشی رعایت شود. به عنوان مثال برای عایق کاری صوتی کف سالن ها از کفپوش های عایق و برای دیوارها از صفحات سیمانی یا چوبی استفاده می شود. عایق های رطوبتی سقف نیز باید به گونه ای باشند که فضای داخلی سوله از برف و باران در امان باشد. عایق های حرارتی نیز برای کنترل دمای سوله و صرفه جویی در مصرف انرژی حیاتی هستند.
  • در کف سوله های ورزشی باید راه هایی برای انتقال فاضلاب در زمان ساخت سوله طراحی و اجرا شده باشد.
بیشتر بخوانید:  انواع سازه های فضایی (سازه فضاکار) چیست؟

سالن سازه فضایی دانشگاه هنر

استاندارد های تخصصی سالن ورزشی

در مبحث استانداردهای تخصصی و متناسب با هر نوع ورزش خاصی می بایست به نکات بسیاری توجه کرد. به عنوان نمونه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

▪ ابعاد سالن ورزشی

یکی از نکات بسیار مهم در ساخت سوله های ورزشی ابعاد مورد نیاز سوله است. این مورد بنا به ورزشی که قرار است در آن انجام شود متغیر خواهد بود. به عنوان مثال :

طول زمین والیبال 18 متر و عرض آن 9 متر با ارتفاع حداقل 7 متر است

طول زمین بسکتبال  28 متر و عرض آن 15 متر  با ارتفاع حداقل 7 متر است

و زمین فوتسال با ابعاد حداکثر 48 متر در 25 متر با ارتفاع حداکثر 6 متر در نظر گرفته می شود.

در برآورد کردن ابعاد سوله، علاوه بر فضای زمین ورزش  باید فاصله حداقل 2 متری بین زمین ورزش و سکوی تماشاچیان نیز در نظر گرفته شود. همچنین فضاهای لازم برای تماشاچیان، رختکن ها، سرویس ها، انبار و فضای اداری نیز جز ملزومات فضاسازی هستند.

▪ ارتفاع سالن ورزشی

ارتفاع متوسط برای سوله های ورزشی حدود 7 متر برآورد می شود که در بحث ورزش های تخصصی میزان ارتفاع لازم برای هر نوع ورزشی متغیر است.  به نحوی که برای ورزش هایی مانند والیبال و بسکتبال به ارتفاع سقف در حدود 7 تا 10  متر نیاز است، در حالی که برای ورزش های رزمی حدود 4 متر نیز قابل قبول است سوله های ورزشی استاندارد.

▪ نوع کفپوش های سوله ورزشی

ساختار کف و کفپوش اماکن ورزشی باید با نوع ورزشی که در آن به انجام می رسد هماهنگ باشد. به عنوان مثال کفپوش استاندارد سالن های ورزش بسکتبال با ورزش های رزمی متفاوت است

بیشتر بخوانید:  تاریخچه سازه فضایی

سازه فضاکار، به صرفه ترین روش ساخت سقف سالن ورزشی

سازه فضاکار یا سازه فضایی، یک ساختار سه بعدی، سبک و شبیه خرپا می باشد که با یک شبکه بندی منظم توسط المان‌ها و محل اتصالات آن‌ها(گوی‌ها) به هم مرتبط و ساختاری بسیار پایدار برای سقف‌هایی با دهانه‌های بسیار بزرگ، طراحی و ساخته می‌شوند.

این سازه به عنوان پوششی زیبا در اماکن مختلفی چون سالن های ورزشی ،نمایشگاه‌ ها، پارک ‌ها و مناطق تفریحی، پاساژهای تجاری بزرگ و … مورد استفاده قرار می‌گیرد.

استفاده از این نوع سازه برای سوله ورزشی علاوه بر سبک بودن و به صرفه‌ بودن از نظر اقتصادی، از لحاظ زیبایی و قابلیت رنگ‌آمیزی گوی‌ها با رنگ‌های متنوع و همچنین توانایی پوشش دادن دهانه‌های خیلی بزرگ بدون ستون میانی، به شدت مورد توجه طراحان سالن‌های ورزشی قرار گرفته است. در زیر برخی از مزایای مورد توجه سازه فضایی آورده شده است:

مزایای سازه‌ فضا‌‌کار

  • دارای ساختاری سبک
  • کاهش وزن در پروژه با استفاده از فولاد یا آلومینیوم برای ساختن سازه
  • دارای صرف اقتصادی به خصوص درسقف هایی با دهانه بزرگ
  • امکان ساخت آسان و انتقال راحت برای تمام پروژه در مکان های مختلف
  • دارای وزنی سبک
  • کاملا اقتصادی و مقرون به صرفه
  • دارای امکان انعطاف ‌پذیری زیادی برای طرح ‌های خاص و موقعیت ستون‌ ها
  • دارای استحکام بالا به خاطر حالت سه‌ بعدی و مشارکت کامل عناصر یک قطعه برای تحمل نیروی خارجی
  • امکان استفاده از سازه فضاکار برای بارهای متمرکز غیر متقارن و یا بسیار سنگین

کلام آخر

امروزه توجه به مقوله ورزش در جوامع مدرن، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. تهیه فضای فیزیکی مناسب برای ورزش مردم خصوصاً نوجوانان و جوانان، از اولین گام های اجرای این سیاست گذاری به شمار می آید که با ساخت سالن ورزشی ، به نحو احسن قابل تأمین می باشد.

بیشتر بخوانید:  در مورد سازه های سه بعدی بدانید

سالن ورزشی یک سازه ارزشمند است که نیاز جدی هر شهر یا روستا محسوب می شود و ساخت سقف سوله های ورزشی و اجرای صحیح آن همیشه چالش برانگیز بوده و  از اهمیت بالایی برخوردار است و بهترین روش ساخت آن سازه فضاکار است.

شرکت استاک پیشرو سازه مجری ساخت سالن ورزشی به روش سازه فضاکار

شرکت استاک پیشرو سازه، با سابقه درخشان در حوزه طراحی و ساخت سازه‌های فضاکار در داخل و خارج از ایران، مجری ساخت سالن‌های ورزشی به روش سازه فضاکار است. اگر قصد ساخت یک سوله ورزشی دارید یا به فکر ساخت سقف برای سالن ورزشی خود هستید، حتما با متخصصان شرکت استاک تماس بگیرید تا با توجه به بودجه شما بهترین پیشنهاد را از جهت نوع سازه فضاکار، نوع پوشش سازه و … به شما ارائه دهند.

 

 

 

 

 

 

4از5 - (2 امتیاز)

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *